Wrocław i Polen – en av två kulturhuvudstäder 2016.

Ja då är det bara att ställa kosan till södra Polen detta år. Wrocław är utsett till årets kulturhuvudstad 2016, tillsammans med San Sebastian i norra Spaninen. De ska båda besökas.
Wrocław blev illa tilltygad i slutet av andra världskriget. Större delen av staden låg i ruiener, liksom många andra europeiska städer. Men som i alla de andra fallen, så återuppbyggde man Wrocław i den gamla stilen. Det är något vi idag ska vara tacksamma för. Personligen tycker jag att dessa hus är betydligt vackrare att se på än dagsens… ja vad man ska kalla det.
Du tar dig git genom flyg eller bil och båt. Tar du flyget så såg jag nyss att det finns en hel del alternativ för under tusenlappen ToR, både Kastrup , Göteborg och Stockholm, Skavsta. Bor du i södra Sverige så är bilen ett alternativ. Från Malmö är det drygt 80 mil, en sträcka man klarar på en lång dag. Över Öresundsbron, så färjan Gedser – Rostock. Sedan ligger de tyska motorvägarna öppna. Kör förbi Berlin via BerlinerRing och Oups, helt plötsligt är du i Wrocław.
Hotel finns från 500 kr natten i DR på hyfsade platser. Du bokar dessa enklast via någon hotellbokningssait. Seså, vad väntar du på. Packa familjen i bilen och sätta av några dagar, så har du en fin upplevelse att lägga till dina öviga.

Wrocław - Järnvägsstationen???

Wrocław – Järnvägsstationen???