San Remo

San Remo

Denna vidunderliga lilla stad som ligger nästan på gränsen mot Frankrike. Här är det många som bott och blivit förälskade. Mest känd är kanske Alfred Nobel som bodde här under sina sista levnadsår. För att uppmärksamma detta är det staden som levererar blommor till Nobelfesten i Stockholm varje år. En tradition sedan långt tillbaka.

Alfred Nobels villa är numera museum. När vi besökte staden var tyvärr museet stängt, så jag har bara varit utanför och tittat in. Jag vill lova att det var en magnifik byggnad, Skulle tro att museet säkerligen skulle ha tillfredsställt min nyfikenhet kring denna, mycket betydelsefulla man.

När man kör strandvägen från Frankrike och in i Italien är det svårt, jag för att inte säga omöjligt att säga var staden börjar eller var den slutar. Hela kusten är som en enda stor by. San Remo kallas också för blomsterstaden och det kan man säkerligen se när man tittar upp mot kullarna. Det ligger växthus på ganska många olika ställen. Jag måste säga att på den franska sidan var kullarna välstädade och snygga. På den Italienska sidan var det påtagligt att man hellre satte upp ett växthus än att skapa vackra byggnader. Växthusen hade dessutom en förmåga att se risiga ut.

Själva staden San Remo har sin charm, så som det anstår en Italiensk småstad. Det finns det du behöver, var sig mer eller mindre. Det finns flera stränder, så badmöjligheterna är goda. Stränderna är sandstränder och de är inte avgiftsbelagda. Så det är bara att plocka på sig badbyxorna eller bikinin och doppa sig i böljan den blå.

Restauranger finns det gott om. Men var lite uppmärksam, det var en hel del som tog grundligt ordentligt betalt, men klarade inte av att leverera. Vi besökte en, där maten kostade ca 30€ per rätt. Fint tänkte vi och beställde in. För det första tog det en väldigt lång tid. och när det väl kom var köttet fyllt av en massa senor och fisken var på tok för mycket stekt. Vi påpekade detta, och det blev dålig stämning. Vi betalade och lämnade, hungriga. Gick tvärs över gatan och tog en Pizza.

Fasaden på Nobells villa i San Remo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

10 − fem =