Reseplanering, ett måste???

Sitter här och funderar på vår höstresa. Målet var från början Normandie, eller egentligan Calvados. För en gångs skull tänkte jag mig nu vara påläst, till det yttersta. Redan för någon månad sedan satte jag mig en stund varje dag vid datorn och letade. Resan ner skulle gärna gå via Holland och Belgien, och hemresan hade jag inget emot att den tog vägen förbi Alsace och någon mysig liten sydtysk stad. Men huvudstoppet var Calvados i nordvästra Frankrike.

Ja, det gick inte många dagar innan jag insåg att ska vi besöka allt som är värt besök, ja då hinner vi knappast ut Holland på semestern. Då har vi dessutom lagt till en extra vecka i år. För närvarande har jag drygt etthundra platser som jag gärna skulle vilja besöka. Så vad att göra. Trots allt lockar Frankrike och Calvados, liksom ett stopp i Champagne och så småningom i Alsace. Viner, gott äppelbrännvin, och kanske några flaskor Champagne är ju alltid fint att ha hemma i vinkällaren. Ja, det är bara att samla ihop till flera resor, och möjlighet att bocka av ytterligare platser.De lär ju ta minst fem år innan den här listan är klar. Till detta ska läggas alla Tyska små fina städer och platser som ska upplevas, och Kroatien, Montenegro och…

Europa har så enormt många fina platser, alla väl värda besök. Om du tittar på världsarvslistan så finns det omkring 400 olika platser där. Alla väl värda besök. Om du är lite intresserad, så läser du bloggar och tidningar. Ja, då är det bara att plocka fram bucketlistan igen, och fylla på. Jag kommer givetvis att skriva om våra möten med de platser som vi besöker här. Jag ska skriva om en del andra, också.

Mat finns det överallt. Mitt mål är att försöka hitta godsakerna på varje plats. Det blir ett hårt jobb, men någon måste göra det. Jag utser mig själv som lycklig jobbare på området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tolv + tio =