Påskresan, nästa år!

Påskresan nästa år!

Påskresan nästa år!
I år blir det ingen påsresa, men nästa år, då planerar jag redan för en njutning.

Första April

Äntligen första April. Har du råkat ut för något bus? Jag tror jag har klarat mig, men man vet ju aldrig. Roade mig med att kolla nästa års kalender, för då borde ju ändå pandemin vara över. Det är påsk den 15 april och några dagar framöver. Veckan efter är det valbogrsmässoafton. Det bör ju kunna bli en hel del dagar där man kan resa. Dels bör det vara varmt, och dels bör pandemin vara över. Jag hoppas kunna få vaccin inom några veckor, man har kommit till de som är födda 1947 här. Jag är några år yngre. Så var ska man då ta vägen, dessa två veckor?

Paris, Berlin eller

Det är egentligen bara att välja. Möt våren i Paris, finns det många som säger. Jag har ännu inte besökt staden, men jag har nog hellre Berlin som favorit. Eller det behöver inte vara någon huvudstad. I Beligien finns några städer som lockar, ordentligt. Antwerpen, Gent och Brügge, är ju tre städer som var och en lockar, med gentligen samma sak. Njutbara byggnader, riktigt god mat, och god choklad. Det måste man unna sig.

Frankrike

Här kan man egentligen åka vart man vill. Hela Frankrike är ju underbart. Varför inte utforska Franska Rivieran. Klassiska städer som Cannes, St Tropez, Nice eller MonteCarlo. Alla riktigt njutbara, och hyfsat överkomliga vad gäller priser.

Italien

Det här är ytterligare en klassiker. San Remo besökte vi för en tid sedan, en riktigt härlig plats där uppe i norra Italien, vid vattnet.

Klassiska Spanien.

Spanien ligger egentligen lite långt bort om man nu bara har påsken till sitt förfogande. Men lägger man till valborgsmässoveckan, så är det fullt genomförbart. Jag läser just nu på Cadiz, längst där nere strax under Portugal. Anledningen är att vi alldeles strax kommer dit. Staden Cadiz finns med i vårt program för årets höstresa. Så jag måste självklart undersöka staden, ordentligt.

Påskresan i år

Under rådande omständigheter blir det ingen resa detta år. Tegnell säger ju att vi ska vara hemma och inte träffa en massa folk, så vi, hustrun och jag gör som han säger. Vi har dock beställt mat på öns restaurangvecka. Det ska vi hämta idag klockan 17.00. Det kommer att bli en fullgod ersättning, framförallt som man säkert kan få sig ett gott glas vin till. Kanske en tur på balkongen också. Man får ordna det bäst man kan.

Mannerströms gravade lax

Det här har ju definitivt inte med resandet att göra. Men stannar man hemma, så behöver man ofta ett bra recept, och på min sida om mat, så är ofta det söks på Mannerströms gravad lax. Ta vägen dit du också, så kommer du att få se ett njutbart recept.

Övrig god mat

Det finns mycket gott man kan njuta av. Fördelen när man reser är att någon annan lager till den, och man kan få härliga upplevelser. Jag måste säga att vi för det allra mesta får god och vällagad mat när vi äter ute på restaurang. I Tyskland har man ordentliga portioner. Belgien och nederländerna lite mera finess. I Frankrike är det verkligen blandat, ibland på topp, men det händer att vi råkar ut för bottennapp här i matens hemland. Spanien har alltid god och vällagad mat.

Vad blir det framöver?

Det beror ju på. Försvinner pandemin, så blir det toppresa i höst, det vill jag lova. Belgien, Frankrike och Spanien runt, lite inkluderat Portugal. Kanske ett litet besök i Italien, och då kan man säkert hitta något kul i alplandet Österrike, och inte annat alla dessa oerhört vackra vyer. Slutligen ligger Tyskland, som alltid bjuder oss på upplevelser. Bara att boka in och njta. Visst ja, det var någon pandemi i vägen. Vi avvaktar.

Franska baguetter till Påskresan nästa år?
Franska baguetter till Påskresan nästa år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × 3 =