Höst, det betyder festival och fest i Europa!!!

Vilken festival vill du besöka?
Här är en lista, fullständigt ofullständig, på lite olika fester och festival som nu sker i Europa.

Prag – Burgerfestival – 10 – 11 september

Hamburgerfest i Prag

Hamburgerfest i Prag

Det här är den största hamburgerfestivalen i Europa. Man har festen för att visa att amerikanska mat inte behöver vara skräpmat. Det är kalas i avslappnad atmosfär. Detta är den femte upplagan av festivalen, som besöks av bland andra BBQ Pit Boys, grillmästarna från Youtube, och Jack Daniels Whiskey. Jag kan nog lova att det finns en och annan tjeckisk öl att tillgå.

 

Mera info hittar du på burgerfestens hemsida.

S:t Ruperts i Salzburg, 21 – 25 September

Lite mera traditionell ölfest, ja som som vi känner den, har man i Salzburg. I dagarna fyra står det ett öltält på torget, som tar ca 1 200 personer. Det bärs in öl av servitörer iklädda traditionella Tyrolerkläder och fem stora öl i varje hand. Givetvis står det en blåsarorkester på scen och spelar bumpabumpa. Skickliga som bara den. Har du vägarna förbi, ja då ska du stanna till och besöka denna festival. Det finns karuseller och en hel del andra evenemang.

Mera info:

Oktoberfesten i München, den 183:e, 17 september till 3 oktober

Skriver jag om festivaler, så kan jag givetvis inte undvika det stora kalaset, Oktoberfesten i München. I ca tre veckor fyller man München med i första hand öl. Drygt sex miljoner besökare kommer. Om det blir för många så stänger man öltälten, allt med tanke på säkerheten. I och med att det är många besökare, så kostar övernattningarna också en rejäl slant. Jag tittade nu, och man får räkna med ca 1 500 kronor per natt i dubbelrum. Det finns å andra sidan festivalplats, där man kan bo i tält. Ja då blir det säkert fest dygnet runt…

Mera info…

Ölfest i Bryssel, Belgien – 2 – 4 september

Öl i Belgien - Bryssel

Öl i Belgien – Bryssel

I Belgien kan man göra öl, och då ska det givetvis ordnas fest för detta. Kommande helg, ja du får snabba dig, så blir det kalas i Bryssel. Å andra sidan är det inte speciellt långt dit. Under tre dagar bjuds det in till öltält och andra evenemang.
Mera info…

Historisk regatta i Venedig – 4 september

Gondoler i Venedig

Gondoler i Venedig

Denna fest har 512 år på nacken. i Venedig visar man upp alla sina fina gondoler och andra små fartyg. Det är en riktig fest i den norditalienska staden.

Mera info…

Det här var lite av vad som finns i festernas Europa. Det finns mer, jag lovar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

16 + nio =