Festival i Europa

Skrevs den av

Det finns gott om fester och festivaler i Europa. Jag hittar dessa ibland, och så glömmer jag bort dom. När jag väl kommer iväg på resan, tja… Men det ska nu bli lite ändring på detta. Jag ska lägga in alla festivaler här på denna sida. Allteftersom det blir många festivaler på ett land, så plockar jag över dom och sorterar per land. Har du någon jag missat, maila då in dina förslag, eller lägg till i någon kommentar, så undersöker jag och lägger med.

Oktoberfesten

Ja, detta är nog festernas fest. Under 2015 gjorde man av med 7,7 miljoner lite öl och hade 5,9 miljoner besökare. Trots namnet, Oktoberfest, så utspelar sig kalaset mestadels i september. Från mitten av september till någon dag in i oktober. Det enda problemet med så här stora kalas är hotellen. Jag slog nu för tre nätter i München. De flesta hotell hamnade på mellan 10 och 20 000 kronor. Det vill säga 3000 – 7000 för ett dubbelrum. I övrigt har jag inte på något sätt värderat hotellen. Men det är varmt i september, så kanske ett tält i en park kan vara ett alternativ. Du hittar all info om oktoberfesten via denna länk.

Rejäla glas!

Rejäla glas!

Salzburg festival

Gillar du opera, då är festivalen i Salzburg ett måste. I slutet av Juli och hela augusti präglas staden, om möjligt, än mer av stadens store son. Wolfgang Amadeus Mozart och hans gärningar. Det mesta av hans verk spelas under festivalen, och en del annat gott för musikälskaren.

St Rupert dag i Salzburg

I Österrike vet man hur man festar. Vi besökte denna festival 2015 och blev glatt överraskade. Mitt i gamla stan hade man satt upp ett tält med en kapacitet av kanske 1 500 personer. Där serverades öl och dansades. All ackompanjerat av en blåsorkester. Stämningen var riktigt hög och fin. Festivalen äger rum under några dagar i slutet av september. Läs mer om denna festival via denna länk.

Vinfestival i Maribor – Slovenien

En låååång vinfestival. 2016 börjar den 2 oktober och avslutas den 11 november. Jag undrar vad man gör då hela tiden. Du får kolla in själv via denna länk, som går direkt till vinfestivalen.

Festivaler jag skriver om ganska snart:
Tjurrusningen i Pamplona – Spanien
St Patricks day – Irland

Festivaler 2017

Generated by wpDataTables