Fest i Oktober i München = Oktoberfest

Är det här festernas fest ?

Under några veckor i slutet av September och några dagar in i oktober är det fest den högre skolan i München. Förra året, 2015, hade man nästan sex miljoner besökare och det dracks 7,7 miljoner liter öl. Ja men då är det kalas. På festivalområdet ställer man upp et tjugotal stora tält, som var och ett har kapacitet på mellan 2500 och 10 000 besökare. Till detta kommer ett antal mindre tält där man har en kapacitet på 300 – 1500 sittande besökare. Festivalen har sitt ursprung i en överdådlig bröllopsfest 1810. Kronprinsen Ludvig (senare Kung Ludvig I) gifte sig med prinsessan Therese von Sachsen-Hildburghausen. man firade rejält och länge, ett sätt som blev uppskattat av Münchenborna. Så man fortsatte med en lång fest varje år. Du hittar mera information om denna festival via denna länk.

Oktoberfest - Välkommen

Oktoberfest – Välkommen

Hotellkapacitetsproblem

Jag slog för en stund sedan på hotell i München under den aktuella perioden i år. Utan att ha tittat närmare på något hotell, var de finns i förhållande till festivalområdet och andra saker, så noterade jag det väl tilltagna priset. Mellan 3 och 6000 kronor per natt för ett dubbelrum. Och detta på de allra flesta hotellen. Münchenborna kan numera två saker, festa och ta betalt för hotellen. Jag tittade även på stuguthyrare, och det fanns i princip inget semesterhus i München under den aktuella tiden. Ett tält i en park, kanske!!! Det finns en campingplats som är inrymt i den gamla ridstadion för Olympiaden man hade här 1972. Jag har inga priser.

Rejäla glas till fest !

Rejäla glas!

München

Staden är Tysklands tredje största med ca 1,3 miljoner innevånare. Det är huvudstaden i Bayern, den mest inflytelserika delstaten i Tyskland. I München finns bland annat BMW och Siemens. Stadens stolta fotbollslag, Bayern München är en hjärtesak för många Münchenbor. Det är fest varje gång laget spelar hemma.
Trots att München är en storstad, så är ändå centrum behagligt lagom. Ta på dig pigga promenadskor, så kan du besöka det väsentliga till fots. Mat och naturligtvis biergarten (Ölträdgårdar) finns i överflöd. Och på vanligt tyskt manér, så är det rejäla portioner och glas man serverar.

Lederhosen och hatt - Typiskt för Bayern

Lederhosen och hatt – Typiskt för Bayern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tjugo − 4 =