En vingård väl värd ett besök

Den ligger visserligen i Kroatien. Men om du hänger på trenden, så besöker du snart detta fantastiska land. Kommer du ungefär mitt i landet, ja vid kusten räknat, så har du en stad, Sibenik. Väl där så åker du in i landet några kilometer, så kommer denna fantastiska lilla vingård att dyka upp. Gården var inte lätt att hitta, vår GPS ville ha in oss på en hela annat gård. Där stod det en Rottweiler och skällde. Kroatiska Rottweilers, fastbundna i kedja och med ett djup skall, ja där flyttar jag mig. Inte för att jag är rädd för hundar, mer av sunt förnuft.

Nåväl, har du hittat Rottweilern, så kör du bara tillbaka ut på stora vägen och svänger höger. Där, jag tror det var ytterligare två tvärgator, ska du svänga till höger igen. Och så plötsligt dyker det upp en liten skylt, Vana Rak. Parkera på gården, så kommer det snart folk som gärna berättar gårdens historia för dig. Och låter dig provsmaka på en del viner.

När vi besökte gården, så visade killen en flaska som kostade 300 kn (390 SEK). Vi avstod från denna. men vi köpte sju andra flaskor för 60 kn (ca 80 SEK). Jag har ännu inte öppnat, vill ju gärna spara lite. Men av provsmakningen att minnas, så kommer jag inte att bli besviken.

Han visade oss även in i vinproduktionen. För tolv dagar sedan ( Vi besökte honom i slutet av september 2015) hade de satt upp vitt vin, gröna druvor, av årets skörd. Jag vet inte riktigt hur detta ska smaka. Av provsmakningen tyckte vi båda (Hustrun och jag) att det var ganska sött. Killen sa att det blir en bra årgång. Jag tvivlar inte en sekund på att han har helt rätt, han har ju lite mera erfarenhet än vad jag har på viner i jäsningsprocessen. Jag får ta mig tillbaka och testa.

Du hittar Vina Rak på Tripadvisor på denna länk.

Lite konstverk på gården...

Lite konstverk på gården…