Det går mindre bra för södra Spanien

Spanien – Det går mindre bra för sydkusten.

Jag läser i den charmanta tidningen Sydkusten om att det går lite dåligt för hotell och restaurangen på den spanska sydkusten, Costa del Sol. Och undra på det, Cornona har gjort att man tappat nästan 77% av sina besökare. Nu kanske det inte skulle ha blivit sådana enorma summor om det rörde sig om kanske hundra besökare, nu handlar det om att man 2019 hade 5,8 miljoner hotellgäster, för 2020 minskade den siffran till 1,9 miljoner. Jag kommer personligen att förbättra den siffran, då jag nu planerar för egen resa till området, men det blir inte förrän till hösten. Jag hoppas de håller ut till dess. Å andra sidan, hustrun och jag bidrar, men inte på något avgörande sätt. Det ska bli kul att uppleva detta område, det må jag säga.

Spanien – huvudmålet för många av oss svenskar!


Spanien har under lång tid varit huvudmålet för oss svenskar, jag själv följde detta på 1970-talet, då jag och dåvarande fru besökte Benidorm och Ibiza, du ser inga större kulturmöten. I stället handlade det en hel del om våld, och slagsmål. Utanför vårt hotell i Benidorm var det slagsmål, mer eller mindre varje afton. Spanska och Svenska pojkar som skulle visa styrka. Icke imponerande, så jag valde lite andra resmål. Grekland, Tyskland, Italien, Nederländerna, Belgien, Frankrike, det finns hur mycket som helst. Jag har dessutom ändrat färdsätt, från Flyget till bil, nästa steg blir tåg. Det senare begränsar valfriheten, en del. Fördelen är att man slår sig ner i anvisad plats, plockar fram boken och njuter. Behöver inte bekymra mig om hastigheter, vägmärken, parkeringsplatser eller annat som behövs för att kunna köra bil. Vi har, det ska erkännas, upplevt väldigt mycket på våra resor, sådant som vi hade missat med tåget och definitivt missat med flyget.

Höstresan blir Spanien – Portugal


Nu kom jag lite utanför ämnet. Som sagt, i höst blir det en Spanien-resa, eller Spanien-Portugal-resa. Jag har redan satt igång planeringen. Ser på olika program på TV, läser tidningar och njuter av Internet. Det blir en förskräcklig massa platser och orter att besöka. De senaste två – tre åren har vi kommit iväg i fyra veckor, i år utökar vi med en vecka, till fem veckor. Det räcker ändå inte till, jag vill gärna stanna en stund på varje plats, kanske bara några nätter, fyra – fem nätter brukar vara lagom för oss. Då hinner vi hitta den där restaurangen som vi båda gillar, uppleva atmosfären på stället, och hitta platsen, där vi slår oss ner och njuter av ortens lokala vin. Då blir det också folkspan, ett av våra stora nöjen. Man sitter på något uteservering, då gärna med ett glas vin, och så insuper vi stadslivet, folk som rör sig. Det är många platser som vi har studerat. Se så Costa del Sol, håll ut, Håll I, vi kommer snart och ger vårt bidrag. Nu hoppas jag att småpojkarna lagt ner sina tankar om att visa sig på styva linan, genom att slåss. Jag tycker inte det är kul att se på, och det bidrar säkert inte till något, då i så fall lite ömma kroppar och händer, till vilken nytta frågar jag mig.
När jag läser om Corona på den Iberiska halvön blir jag lite skrämd, den verkar inte lugna sig, snarare tvärt om. Gränsen mellan Portugal och Spanien är numera stängd. Det är visserligen några månader kvar innan vi reser, september, men jag vill å andra sidan se en kraftig nedgång av smittspridningen, och så vill jag bli vaccinerad, innan avfärd. Det är en del som ska falla på plats, innan avresa. Även i Andalusien, området där vi vill vara, är smittläget bekymmersamt och ökar.

Bilder från Spanien

Costa Del Sol - Spanien

Stranden vid Costa Del Sol

Spanska solkusten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tjugo − 20 =