Cykla till Dragör eller Klintehamn

Cykla till Klintehamn eller Dragör

Jag läser att man enklast tar buss 350 från Norreport i Köpenhamn, och vips, 45 minuter senare ska man glida in på torget i Dragör. Det kan inte bli enklare, ja om man nu har förmånen att bo i de södra delarna av vårt avlånga land. Tåget över till Köpenhamn, och så är man nästan på plats.
Dragör dök upp på dagens agenda. Jag har icke besök den lilla orten, några kilometer söder om Köpenhamn. Men det kommer att ske alldeles strax. Läste en artikel om staden i Svenska Dagbladet och följde upp med att läsa mer om staden. Som du säkert noterat på bilden, så påminner det om en annan stad, som ligger mig varmt om hjärtat, Visby.
Den danska gemytligheten

Och med den danska gemytligheten, så kan det bara bli bra. När vi bodde i den lille härliga staden Laholm, så gick, eller den går fortfarande, Kattegattleden strax utanför. Det var min tanke att cykla hela leden, nu blev det aldrig så, utan jag tog bara några delar, ungefär från Båstad till Kungsbacka. Inte på ett svep, utan lite olika avsnitt. Jag hade sommarkort, så jag började med några kilometer från hemmet till Laholms station. På tåget, med cykel. Och så njuta av en stunds härlig tågresa, så klev jag av på lämpliga ställen, cyklade kattegattleden till nästa tågstation, klev på åkte hem, och var väldigt nöjd med dagen.

Nästa resa på Kattegattleden

Nu kan jag hålla mig utanför denna fina cykelled, och ta samma tåg ner till Köpenhamn, och därifrån ta cykeln hela vägen till Dragör. Det är en sträcka om knappt femton kilometer och det tar knappt en timme enligt Google maps. Jag skulle tro att jag i Dragör kan hitta en fin uteservering, där jag kan slå mig ner och fika, samtidigt som jag tittar lite snett uppåt, och får troligtvis se på alla flyg som både landar och startar från Kastrup. Det kan bli en häftig upplevelse.

Cykla på Gotland

Jag bor numera i Visby. Tittar man innanför ringmuren så är det i princip bara en stor backe, uppför. Men kan man höja nivån en del, så finns det massor med fina cykelvägar ut på landet. Den senaste är kustvägen söderut, som nu är klar hela vägen ut till Klintehamn. Mitt mål i år är att kliva upp i tid, cykla hela vägen ut till Klintehamn, hoppa på båten till Stora Karlsö, njuta av den ön, och så samma resa hem. Det blir en heldag, med sju mils cykel, och många steg på Karlsö.

Egen cykelled

Nu finns det, vad jag känner till, ingen så fint uppmarkerad cykelled som till exempel Kattegattleden är. Men som född och uppväxt på ön, så kan jag med all säkerhet komma på trevliga saker att rasta vid på min väg till och ifrån Klintehamn. Kanske får jag ta kaffet med mig, för att kunna stanna på lämplig plats och fika. Enligt Google ska det ta knappt två timmar att cykla, så börjar jag klockan sju på morgonen, så bör jag med marginal hinna fram innan Karlsöbåten lämnar klockan 10.00.

Träna på cykel

Jag har inte cyklat ordentligt sedan vi flyttade tillbaka till ön. Så det blir nog att plocka fram den igen, och prova lite runt om. Skulle jag cykla hela vägen idag, utan att ha tränat lite, så kan det finnas risk eller chans att rumpan inte håller. Det ska vara en ömmande punkt, har jag läst, om man är ovan på cykel. Låt mig undvika detta, och i stället träna en del.

Cykelkärra

Jag har ju skaffat mig en lättar cykel, som man ska kunna cykla långt med. Problemet är att den saknar både pakethållare och cykelkorg. Det kan bli problem när jag ska ha med mig matsäck. Så jag har börjat kika på cykelkärra. Det finns trevliga som räcker till mig för en knapp tusenlapp. Om jag nu får ordentligt tycke, så kan jag packa i tältet och cykla runt hela ön. Det skulle vara en upplevelse. Nja luga din nu G, du har att ta denna runda först.

Rapporten kommer i sommar

Nu har jag nog redan bestämt mig för denna cykeltur. Jag kommer med all sannolikhet att sätta igång, en fin sommarmorgon. Sedan får vi se hur långt jag kommer, det kan ju bli som så att jag ställer cykeln vid en busshållplats, låser cykeln ordentligt, och så tar jag bussen fram och åter, den sista biten. Fusk, jo jag erkänner, men det kan vara skönt om jag är trött. Det blir en hel del vandring på Stora Karlsö, också, så jag får nog min motion som jag behöver.

Cykla på Gotland!
Cykla på Gotland. Här är det elcykel, det är fusk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

arton + två =