Brügge, besöka eller passera?

Sitter och funderar på Brügge, ska det bara passeras eller är det värt ett besök? Ja, det är ju frågan inför höstens bilresa ner i Europa. Någon gång är det dags att besöka den vackra hamnstaden, men jag vet inte om den hamnar högst på listan just nu. När jag läser olika reseberättelser, så blir jag mer och mer tveksam. Och det finns flera anledningar till detta.
Den första är trängseln. Det ska tydligen vara ganska trångt i de centrala delarna av staden. Gamla stan, och det är givetvis den delen som är mest intressant. Vill man åka med någon kanalbåt för sightseeing, så gäller det att vara ute tidigt på morgonen. I annat fall blir det kö, och det kan ta timmar ibland. Å andra sidan har jag inget emot att vara väg tidigt. Då är det dessutom bra sol för fotografering.
Det andra är kostnadsläget. I och med att det är många besökare, så höjer man givetvis priserna. Jag har läst en reseblogg, som säger att en normallunch i centrum ligger på 20€ eller mer. Det är i högsta laget, tycker jag.

Det finns säkert andra argument och det finns definitivt argument för att besöka staden. Ändå tror jag att jag väljer alternativ, Gent till exempel. Låter ju inte så där våldsamt inbjudande. Men jag har läst på denna stad, också, och det verkar vara av samma karaktär som Brügge. Då kan det vara kul att rapportera från denna metropol. Ja, jag vet att jag kommer att besöka Brügge också, och det kommer troligtvis att finnas med på höstresan, när vi väl kommer igång. Det kan knappast undvikas. Vi har bilen och är i området, så då kan det nästan inte undvikas. Det vore kanske skam, annars

Som jag skrivit vid några tillfällen, så har jag en låååång lista på olika resmål för denna resa. Och för en gångs skulle har jag läst på vad som kan vara lämpligt att besöka. det är numera drygt hundra platser som jag vill. Kläm int det på tre veckor!!! Ja du förstå mitt problem, ett angenämt sådant. På tre veckor hinner man 5 – 8 platser, ja om man nu vill stanna och njuta, och dessutom försöka skapa sig en del minnen. Så det gäller att stryka, hårt.

Kanaler och vackra hus i Brügge. OBS Icke min bild.

Kanaler och vackra hus i Brügge. OBS icke min bild.

Gent - Även här finns kanaler och vackra hus. OBS, icke min bild.

Gent – Även här finns kanaler och vackra hus. OBS, icke min bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × 4 =