Apollo Hotell, Konstiga hus i Groningen.

Apollo hotell i Groningen, en byggnad som syns

Byggnader har alltid fascinerat mig. Det kan röra sig om tusen år gamla byggnader, eller helt moderna. De enda som inte riktigt faller mig i smaken är alla dessa fabriksskapade träklossar som vårt land har översvämmats av. Det är ett sådant jag bor i. Men det kan icke hjälpas, jag gillar de platsbyggda husen. Så alltid när jag är ute och reser, så hittar jag då givetvis en hel del saker som får mig att njuta. På vår senaste resa, som vi kom hem från nu i oktober, så har det dykt upp en hel del trevliga byggnader. Jag tänker visa många av dessa byggnader på den här sidan. Så gillar du byggnader av alla de slag, häng med.

En byggnad som syns

Det här var bland de första husen jag såg när vi kom in i Groningen. Det stod där på vänster sida och ögonen föll direkt på dess arkitektur. Det är egentligen 1,5 byggnader, det halva huset döljer sig bakom träden i min bild. Dessa 1,5 hus är sammanbyggda av en uteplats på femte våningen. Ja bara det känns ju som ett magnifikt initiativ.

Tittar du på den här bilden, så ser du, ja förutom att man flyttat övre halvan en liten bit, att alla dörrluckor är öppna och det ger väldigt fina skugga över huset. Det är nog inga öppningsbara luckor, utan de är fast monterade, och de finns ju inte på alla dörrar. Det ger huset liv eftersom skuggorna förflyttas allteftersom dagen skrider fram. Ett litet skådespel i sig. Ser du noggrant så ser du att det finns balkonger mellan de båda huskropparna.

Till detta ska läggas kontrasterna i husets färger, vitt i botten svart (eller mörkgrått) på toppen.

Går du in på hotellets hemsida, så ska du se att botten har en helt annan struktur, de första fyra – fem våningarna är svartvita.

OBS, hur det är att bo på hotellet känner jag icke till, jag har bara sett byggnaden på lite avstånd.

Apollo Hotell, Groningen.

Apollo Hotell, Groningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

20 − fyra =