Åland, en utflykt, en kryssning…

Åland, mitt i storstan, nästan

Ja, det låter inte så långt, och är inte heller det. Många förknippar Ålandsutflykten med en stor fest. Ofta har dessa personer aldrig använt landgången. Nej gör som de smarta, åka till Åland och upplev övärlden under ett antal dagar. Det finns en hel del att göra, och en hel del att uppleva.

Jag ska inte säga att dygnskryssningarna till Åland är som en förlängd tunnelbana. Men nästan. Med några hundralappar på fickan så har du ett fantastiskt dygn framför dig. Upplev både Stockholms skärgård och den Åländska. Kan det bli bättre. Tittar du dessutom inte alldeles för djup i glaset, ja då kan du säkert spendera en stund i Mariehamn. Staden är känd som de tusen Lindarnas stad och det utmärks framförallt av den kilometerlånga allén, givetvis kantad av lindar. Men du ska givetvis även inspireras av alla de fina små trähusen som finns bevarade, och hamnen. Det försvinner lätt ett par timmar. Kolla på din kryssning hur länge du kan stanna i denna lilla mysiga stad. Det bor bara cirka 11 000 personer här, så det är verkligen en småstadsidyll.

Här har jag tagit upp Birka Cruises, bara för att de råkade passera när jag satt på bryggan. Men det finns ju även Vikinglina och TallinkSilja som trafikerar Åland, och en del andra små trevliga utflykter till sjöss.

Nu är jag inte riktigt säker på att fartyget på bilden tillhör de rederier som låter dig stanna på Åland, eller om de bara har kryssningar. Strunt samma, jag satt på bryggan nedanför Elfviks gård, Lidingö, när denna bamse kom glidande där ute på fjärden. Första gången jag upplever ett sådant fartyg så nära. Bara det var häftigt. Nästa gång ska jag nog vara ombord, och då kanske följa med på kartan över hur de tar sig ut genom Stockholms skärgård. Fartyget är på väg mot Stockholm och tillhör Birka Cruises.

Birka Cruises på väg från Åland mot Stockholm

Birka Cruises på väg från Åland mot Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fyra + nitton =