Åka tåg – Åka lyxtåg – Åk Orientexpressen

Det finns ett tåg som tar dig från Venedig till London. En övernattning på tåget, samt LYX i massor. Det är den klassiska Orientexpressen som trafikerar sträckan. Du kliver ombord i Venedig strax innan lunch och kommer fram till London sent på eftermiddagen, dag två. Det hela börjar med att du stiger ombord och blir hänvisad till din hytt. Strax efter tar du dig till matsalen och tar för dig av en trerätters lunch. Eftermiddagen kan du spendera i din lyxiga hytt, där du blir serverad eftermiddagste. Det finns säkert kaffe för den som vill ha.

Ja, så flyter dagen på och övergår snabbt till kväll. Utanför ditt fönster har du sett vidunderliga bergsvyer, då ni åker i Alperna. Österrike, Lichtenstein och Schweiz har passerats. En fyrarätters middag står och väntar på dig, skapad av de franska kockarna som finns med ombord. Säkerligen nöjd, mätt och belåten tar du dig tillbaka till din hytt, som nu är omvandlad till ett sovrum. Kryp ner i sängen och må väldigt gott. Somna till tågets dunkande.

Nästa morgon vaknar du upp ganska exakt samtidigt som tåget rullar in i Paris, strax efter sju. Om du är riktigt vaken, så hinner du ta en promenad i Paris. Tåget gör ett uppehåll på cirka fyrtio minuter. Du kan välja att äta frukosten innan eller efter promenaden. Ett tips är att äta frukosten innan, för det står inte på förrän det är dags för förstärkt lunch. Det är resans sista måltid och tågbolaget vill inte att du lämnar hungrig. Nu passerar den Engelska kanalen. En bit in i England serveras det ett glas gott vin som du kan smutta på innan ankomsten till Victoria stationen i London. Resan är slut och du har upplevt cirka trettio timmar i riktig lyx. Smakar det så kostar det, brukar det heta. Denna tåg resa är inget undantag, cirka 26 500 kronor per person. Ja, nu vet jag att resan finns och ska hoppas på lotto eller liknande.

Sugen på att boka? Här är länken.

Interiör

Interiör
Man behöver klä sig.

Man behöver klä sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 × två =