FAQ – Test

Jag provar att kolla vad detta kan vara?

Ock så skriver jag ett svar, för att jag ska kunna läsa.
Grönsaker i San Sebastian

Köttfärsbiffar

Göran Waldt
Måltid Förrätt
Kök Italienskt

Ingredienser
  

  • 800 gr Nöt eller blandfärs
  • 5 st soltorkade tomater
  • 1,5 dl Vispgrädde
  • 2 st ägg
  • smör till stekningen

Ingredienser till den ruskigt goda såsen

  • 0,5 st äpplen
  • 0,5 dl Vatten
  • 2,5 dl Vispgrädde

Instruktioner
 

  • Om köttfärsen så tycker jag det blir bättre biffar om jag använder blandfärs, kanske 70/30. Du väljer själv. Börja med att lägga i köttfärsen i en bunke. Häll på vispgrädden och de två äggen. Hacka basilikan och de soltorkade tomaterna. Bland allt väl, och låt de stå en stund.
  • Börja med såsen. Skala och skiva den gula löken. Ta fram en lagom kastrull, ställ den på spisen med ganska hög värme. Lägg i en smörklick och låt den fräsa till. Lägg i den skivade löken och det skalade och skivade äpplet. Låt det puttra en liten stund, så att löken mjuknar. När det börjar bli klart häller du på vattnet, och låter det koka upp. Tag fram en annan kastrull och sila av vätskan från den första kastrullen. Lök och äpplen ska inte följa med, du är bara på jakt efter smaken. Ta vätskekastrullen och ställ den på spisen. Häll i tomatpurén och vispgrädden. Rör om ock låt koka upp lite svagt. Nu plockar du fram hemligheten, din philadelphiaost, gärna kryddad. Jag brukar ta den med franska örter. Lägg i cirka 100 gram och låt den koka in i såsen. Smaka nu av som du lärt dig av Leif Mannerström på Sveriges mästerkock. Låt såsen stå kvar på spisen med väldigt låg värme. Den ska bara myskoka, dvs nästan bara puttra.
Share entrepreneurship